Sarawak berduka

Friday, January 13, 2017

Aku membuka tirai 2017 dengan entry kehilangan yg cukup membuat kami sarawakian tergamam, sedih, pilu dan hiba ke atas pemergian ketua menteri yg kami sudah anggap sebagai apai besai kami, bapak kmk..seorang pemimpin yg berjiwa rakyat..mengutamakan rakyat..di sini aku selitkan beberapa puisi yg dsemadikan oleh para serawakian untuk beliau yang kmk sayangi..

Tiada lagi dia
Tiada lagi kelibatnya
Membeli ikan di kpg Buntal
Tiada lagi susuknya
Membeli buah di gerai
Tiada lagi wajahnya
Tenang menyuap laksa di cafe marhaen
Tiada lagi kedengaran garau ketawanya
Mengusik rakyat di majlis majlis
Kami akan rindukan kalimah guraumu
You you
Kami akan sentiasa rindukan ketegasan mu
Hak sarawak tetap dibela
Kami akan rindukan keakraban mu
Saat bertemu rakyat jelata
Berehatlah wahai ayahanda
Berehatlah dari segala rencah dunia
Berehatlah dengan tenang di sana

Terima kasih atas segala jasa dan bakti
Dan bertabahlah buat puan sri yang setia disisi.
Bagi rakyat Tok Nan sentiasa hidup dalam kenangan
DariNya kita datang
KepadaNya juga kita kembali.
Innalillahiwainailaihirojiun

Nukilan sayu
Cikgu Emmet
11012017

#akusangatsedihdanbangga
#semogaadapenggantiygsebaikdanberjiwarakyatsepertidia


Hello 2016

Friday, May 20, 2016

Hello 2016...semoga ada rejeki aku tahun ini..semoga Allah permudahkan jalan untukku mencari rejeki..Allah luaskan rejeki untuk nurul farhana ini...semoga aku tabah melalui semua ujian hidup ini..aminn
Dah nak masuk bulan 6 baruk nak update entry 2016..hahahaha


Azam 2015

Sunday, January 25, 2015


Alhamdulillah... aku bersyukur kepada Allah..sebab aku masih dpt bernafas di bumi Allah ini... tahun 2014 sudah berlalu..tibalah tahun 2015 pula...masih byk yg aku ingin kecapi...masih byk yg aku inginkan...masih jauh perjalanan hidupku...
Semoga tahun 2015 ini akan membuka lembaran baru..membuka pintu rezeki aku...
Tahun 2014 sesungguhnya bukan tahun rezeki bagi ku...terlalu byk dugaan yg aku hadapi dan tempuhi :(
Semoga tahun 2015 lebih luas Allah bukakan rezeki untuk aku..semoga aku lebih matang dan aku dpt kecapi apa yg aku inginkan...
Byk yg aku harapakn untuk tahun 2015 ini...biarlah hanya aku yg tahu..
Semoga aku dpermudahkan semuanya...Aminn..
#semuainsanmempunyaiimpian
#jumpalagi

Just saying

Friday, November 21, 2014

Hello guys...
Lama tak update blog..lately aku busy sangat sangat dgn final year project..
Aku baru je habis test service management petang tadi..
dhlah aku tak sempat nak jawab satu soalan part b...masa tak cukup..4 essay nak kena tulis dalam 1 jam 15 minit je..mana cukup..haha..ke aku yg lembab sangat tangan menulis..haha.. masa setegah jam menulis tue aku dah siapkan dua essay..tengah nak tulis untuk essay ke 3..masa tue pulak perut aku memulas sangat sangat..aku pun tak pasti sejak 2 menjak ne perut aku asyik sakit jee..tu yg aku tak cukup masa nak habiskan essay keempat aku.. :(
macam manalah result nanti..streessss bila aku pikirkan...harap haraplah okay jee..
#jumpalagi


Posted via Blogaway

Hobi

Sunday, November 16, 2014

Hello guyss...
Suka sangat aku blogwalking blog org..hehe..best baca entry org..sampai 2 3 kali aku ulang baca entry org...
Hebat hebat bloggers semua.. :)
Tp aku je yg masih x pandai nak up kan entry best2..
Aku masih muda dalam blogging nie..masih byk yg perlu aku pelajari.. :)

#jumpalagi


Posted via Blogaway

Saja saja

Wednesday, November 12, 2014

Ya Allah..permudahkanlh segala urusanku ...ampukan dosa ku..dosa kedua ibubapa ku..adik beradikku...jauhkan kami dari segala kesakitan dan kesulitan hidup...aminn... :(
FeelingSad
#jumpalagi

Posted via Blogaway


Posted via Blogaway

Rasa bersalah

Monday, November 10, 2014

Rasa bersalah menyelubungi diriku ini...
Tolongg aku..hmm..
Aku tengah sedihhh
#jumpalagi

null
Posted via Blogaway