selamat hari jadi aku :)

Sunday, January 27, 2013

Tanggal 27 Januari 1991,, Lahirlah puteri sulung Rahemah yang juga merupakan anak pertama beliau.. Dibelai dgn penuh kasih dang sayang,,ibarat menatang minyak yang penuh puteri nya itu..Diberikanya nama yang indah dgn makna yg tersendiri.. "Nurul Farhana" itulah nama yg memberikan cahaya kegembiraan kepada beliau.. Setiap detik dan waktu beliau berdoa semoga suatu hari nanti anaknya itu berjaya dunia dan akhirat.. Begitulah seorang ibu..tiada yang lain diharapkan mereka.. mengharapkan anak yang dikandungnya berjaya dan menjadi anak yang solehah..
Kini..genaplah umur aku 22 tahun..alhamdulillah Ya Allah..Engkau kurniakan aku seorang ibu dan seorang ayah yg sangat memahamiku..sangat menjagaku, dan menyayangiku..dan Engkau juga memberiku peluang untuk merasai bagaimana rasa mencintai dan dicintai.. ..
Aku berfikir sejenak..Adakah aku mampu untuk menjaga mereka seperti mana mereka menjaga ju..adakan aku mampu mengembirakan mereka sesuai dgn makna namaku..
Alhamdullah YA Allah..sesungguhnya aku amat bersyukur kerana masih lagi dapat menghirup udara yg segar dibumimu..aku masih diberikanMu pelunang untuk membalas segala budi dan jasa org tua ku...Aku tidak mengharapkan hadiah seperti emas..intan dan permata..cukuplah ucapan tanda ingatan kepadaku..Aku berharap semoga semua impianku terlaksana dan semoga hubunganku dgn dirinya di permudahkan dan bertambah erat..
Selamat  hari jadi kepada diriku :) 

                                                    picture from mr.google :)

2 comments:

zulbujang said...

6 hari pasyo bday kmk gk,hehe

shehan ismail said...

happy belated birthday ;p

Post a Comment