demanlah pulak

Tuesday, April 3, 2012


salam semua..
Aku tengah cuti sem nie..bru je sampe hr ahad aritu...so..plan cuti sem ne..

1. nak tdor puas..
2.mkn puas2..
3.nak relex puan2..
4..yg pling penting  nak KURUS..SEKURUS-KURUSNYA..hihi
doakn aku ekk..

Alamak..aku bru je nak happy2 cuti2 ne..tup2..ada berita yg menyedihkan berlaku..hmm
so..aku nak kogsilh kat korang ckit..
pada pagi ahad tu..tme aku nak blik..tu.. si dia send msg kat aku..

si dia : kmk demam..truk demam kmk kali tuk..
aku: makan ubat..pg hspital..pastu aku ckaplh mungkin sidia deman sebab effect pg PD aritu..
sebab kan hari panas,,mandi laut lagi..


aku terkejut sgat..sebab sidia jrg demam n memang susah nak mkn ubat..so..sgtlah susah hatiku..
tup2..lepas tu..after si dia bwak g hspital..doc cakap asthma sidia datang balik..
YA Allah..trukny sampai mcmtu demam si dia..
aku memang terkejut gila lh..tme dia ckap tu..sebab aku pkr demam biasa je..

Duhai asthma knapalh kau dtang lagi..hmm..pergilh kau..pergilh kau..jauhilh kekasih hatiku..

Ya Allah..semoga Kau permudahkan urusan kekash hatiku..sembuhkanlh demannya..jauhilah kami dari segala bahaya,penyakit & kesusahan..AMIN.

p/s: korang tau x mcmne nak menangani penyakit asthma nie?
                                                 picture ni dr mr.google.

6 comments:

ieda said...

loor .. take care dikk
jgn lupe makan ubat , ambil antibiotik kalau berlarutan .. take gud rest dlm cuti sem ini oke ! ;)

aku eyfaa said...

tq..hihi..sy pun suka bc blog akak..jd silence reader..hihhi

FARAH deeb said...

Salam ukhwah! Maseh sudi singgah blog kite hehe. Kite pun ade asma tau. Ubat yg plg baik ielah mencegah so ubat mencegah ni namanya Pulmicort. Kat farmasi pun de jual tp kalau x penah amek better consult ngan doktor dulu. Itu wajib amek tiap pagi dan malam sekali sehari. Kite dulu hari2 wajib kene tp alhandulillah sejak guna pulmicort tu dah takde guna inhaler dah. Lepas 2 tahun guna ni dah 3 bulan minum cuka epal+madu tiap2 malam tayah sedut pulmicort tu dah. Inhaler lagi la tak pernah sentuh dah, alhamdulillah. Cubalah ye, insyaallah :)

ejulz said...

dah ok? hehe.. smoga sihat slalu..

deqlis said...

hai!..bab nk kurus sekurus2xnya tue...insyaAllah jgn aneroxia sudahh..hehe

ieda said...

alooor ciannn si dia demam
musim nie dikk
sakit2 penghapus dosa2 kecil ..
bersyukur lah ;)

Post a Comment